O nama

Fondacija 021 je neprofitna organizacija osnovana 23. februara 2010. godine u Novom Sadu, sa ciljem da aktivno doprinese očuvanju i promociji tradicije i transformacije Vojvodine, u procesu reformi Srbije.

Mi poštujemo različitost i ne plašimo se da budemo različiti. Ujedinili smo naše obrazovanje i iskustvo da da ostvarimo to zbog čega smo se i okupili, organizujući debate, radionice, kampanje, multimedijalne promocije, kulturne programe, humanitarne akcije. Posebnu pažnju posvećujemo marginalizovanim društvenim pojedincima i grupama, ekonomski ranjivim osobama – deci i mladima, ženama, ali i ostalim građanima koji su daleko od centara moći i odlučivanja. Podjednako branimo i zalažemo se za individualno i kolektivno, lokalno i globalno, za ono što je već dokazano i priznato, ali i za novo, za tradicionalno I savremeno. Ključne reči za koje se zalaže Fondacija 021 jesu odgovornost, znanje, kreativnost, solidarnost, poštovanje, entuzijazam i optimizam.

Misija: Osnovana u multietničkoj, multikulturalnoj, multikonfesionalnoj i multijezičnoj regiji Vojvodine, Fondacija 021 inicira, podržava i promoviše građanske ideje i aktivnosti koje grade i štite društvo u kome se poštuju različitosti i ista prava za sve.

Vizija: Vojvodina u kojoj ljudi imaju jednake mogućnosti da ostvare svoja prava i potencijale, ponosni na svoje etničke i kulturne različitosti, verske i jezičke razlike.

Struktura Fondacije određena je Statutom Fondacije, kao najvišim pravnim aktom. Fondacijom upravlja Upravni odbor (UO) od tri člana. Aktivnosti sprovodi dvoje zaposlenih i dvoje honorarnih saradnika, kao i veliki broj saradnika i volontera angažovanih po projektima.

Kontaktirajte nas

background
Prioriteti Fondacije su zasnovani na:
AKTIVNOSTI FONDACIJE 021