You are currently viewing Uručenje „Dobričinog prstena“ Jasni Đuričić

Uručenje „Dobričinog prstena“ Jasni Đuričić

Glumici Jasni Đuričić nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije „Dobričin prsten“ biće uručena 28. novembra, na svečanosti koja će biti održana na sceni „Pera Dobrinović“ Srpskog narodnog pozorišta u 19.30.

Ona je 29. laureat ovog visokog staleškog priznanja. U žiriju su bili: reditelj Predrag Bajčetić, glumci Nebojša Dugalić, Boris Komnenić, Predrag Miki Manojlović (prethodni laureat) i Radoslav Milenković, kao i teatrolozi Ivan Medenica i Ksenija Radulović.
U konkurenciji za nagradu bili su i Mirko Babić, Vlastimir Velisavljević, Milena Dravić, Sonja Jauković, Mirjana Karanović, Miodrag Krivokapić, Dragan Nikolić, Marko Nikolić i Đurđija Cvetić. Iz konkurencije se, zbog rada u žiriju, povukao Nebojša Dugalić koji je, takođe, bio predložen za nagradu.

„Jasna Đuričić je najizrazitija dramska umetnica na prostoru zemalja bivše Jugoslavije. Kao i svi izuzetni talenti svojom umetnošću godinama oplemenjuje gledaoce mnogih gradova, u kojima tako moćno postoji na sceni. Svojim talentom, inteligencijom i izuzetnim pedagoškim radom ujedinjuje u sebi velike prethodnike prošlog i sadašnjeg vremena i doživotno obavezuje na kreativnost sve darovite tragaoce za nepoznatim u pozorištu, reditelje, glumce, pisce, dramaturge“, stoji, između ostalog, u obrazloženju žirija.
Nagrada se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića, diplome i monografije posvećene laureatu.