You are currently viewing Tribina „Bezbednost dece i mladih“

Tribina „Bezbednost dece i mladih“

Pozivamo Vas na tribinu “Bezbednost dece i mladih” koja će se održati u sredu 8.10. sa početkom u 18h u Radio kafeu, Miletićeva 45. Na tribini će govoriti predstavnica Udruženja roditelja Dragana Ćorić, novinarka Sandra Zekić, predstavnik policije zadužen za bezbezdnost u zajednici i Dobrila Pejin ispred Novosadskog humanitarnog centra, aktivna u borbi protiv trgovine ljudima.

 

U toku proteklih meseci smo kao društvo bili angažovani u slučaju nestanka Tijane Jurić, koji je imao tragičan ishod. Nažalost nismo mnogo čekali da se sve to ponovi, i čitamo o smrti druge devojke Ivane Podraščić. Ovi događaji pokrenuli su velik broj pitanja: Koliko smo bezbedni? Koliko su naša deca bezbedna? Kako ih možemo zaštiti? Šta sve može da uradi policija? Koliko su u traganju za nestalim osobama značajni mediji?

Tribinom želimo da odgovorimo na ova i druga pitanja koja apeluju da se poveća bezbednost dece i mladih. Daćemo konkretne smernice na koji način mogu da reaguju roditelji (pre i nakon nekog nemilog događaja), kakve su do sada procedure u policiji, da li postoji prostor da se to promeni i na koji način, kakva je uloga medija u prevenciji i nakon ovakvog događaja. Takođe, razgovaraćemo i o trgovini ljudima, kao najorganizovanijoj pretnji bezbednosti dece i mladih, i njenoj zastupljenosti u Srbiji i Novom Sadu.

Imaćete priliku da postavite pitanja i iznesete svoje stavove, uputite sugestije i primedbe.

Tribinu “Bezbednost dece i mladih” realizuje Fondacija 021. Fondacija je aktivna u organizaciji humanitarnih akcija, tribina, debata, kampanja i drugih oblika društveno angažovanog delovanja u cilju pomoći ugroženim članovima društva.