You are currently viewing Šta možeš da uradiš za njih?

Šta možeš da uradiš za njih?

27Tribina „A šta ja mogu da uradim“ povodom inkluzije dece sa invaliditetom održaće se u Radio kafeu u nedelju, 1. juna 2014, u 17 časova.

Učestvuju:

Sonja Paripović, nadzornica školske uprave inkluzivnog obrazovanja južno-bački okrug
Violeta Mišić, učiteljica razredne nastave u osnovnoj školi „Isidora Sekulić“ u Šajkašu
Nada Vujnović, psihološkinja u osnovnoj školi „Isidora Sekulić“ u Šajkašu
Tribina će kroz pet tematskih celina otvoriti pitanja koja se tiču organizacija i rada sa osobama sa invaliditetom. Imaćemo prilike da se upoznamo sa pozitivnim primerima građanskog samoorganizovanja koje se tiče inkluzije dece sa invaliditetom.
Od učesnika i učesnica tribine, kao i od publike, čućemo sa kojim problemima se susreću u svom radu sa i za osobe sa invaliditetom, kako ih rešavaju, koji su izazovi u njihovom radu, koje su rezultate ostvarili/e, i kako vide svoju ulogu u budućnosti.

Osnovni cilj tribine jeste podizanje svesti javnosti o neophodnosti organizovanog delovanja i informisanje o načinima ostvarenja prava koja se tiču dece s invaliditetom.

Nakon tribine, prisutni/e će moći će da razmene iskustva, upoznaju se i uspostave saradnju.

Organizatori su Fondacija 021 i udruženje „Sve što mogu da uradim“ iz Šajkaša.
Fondacija 021 je neprofitabilna organizacija osnovana 2010. godine u Novom Sadu. Okuplja, povezuje i edukuje organizacije civilnog društva (OCD) koje se bave ili žele da se bave promocijom evropskih i građanskih vrednosti osnažujući njihovu ulogu u društvu.
Udruženje građana „Sve što mogu da uradim“ osnovano je 2013. godine, u cilju poboljšanja kvaliteta života marginalizovanih grupa u društvu i poštovanja njihovih osnovnih ljudskih prava.

Dobro došli i dobro došle!