You are currently viewing Priznanja Kseniji Vlaović i Udruženju „…Iz kruga – Vojvodina“

Priznanja Kseniji Vlaović i Udruženju „…Iz kruga – Vojvodina“

Godišnje priznanje za rezultate u domenu ravnopravnosti polova Pokrajinska vlada je ove godine dodelila preduzetnici Kseniji Vlaović i Udruženju „…Iz kruga – Vojvodina“.

Ksenija Vlaović je preduzetnica iz Novog Sada, članica Unije poslodavaca Vojvodine i izvršna direktorka preduzeća „Futura“ iz Petrovaradina. Takođe, ona je predsednica Vojvođanskog udruženja preduzetnica (VUP), a od 2015. godine i ambasadorka Dana ženskog preduzetništva, pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija.

„Svojim aktivizmom postigla je značajne rezultate u ostvarivanju politike jednakih mogućnosti za žene i muškarce u oblasti preduzetništva i javnog života i pružila dragocenu podršku inicijativama za osnaživanje žena iz posebno ugroženih grupa u Vojvodini. U svom delovanju kontinuirano je doprinosila razvoju demokratskih procesa u društvu, a dobijanjem priznanja ambasadorke Dana ženskog preduzetništva postigla je rezultate koji su prepoznatljivi i u međunarodnim okvirima“, navodi se u obrazloženju.
Udruženje „…Iz kruga – Vojvodina“ jeste ženska nevladina organizacija osnovana u martu 2007. godine, čija je pažnja usmerena na pružanje podrške ženama i deci sa invaliditetom izloženim nasilju, kao i jačanju društvene svesti o višestrukoj diskriminaciji žena sa invaliditetom. Ova organizacija članica je Mreže nevladnih organizacija „SOS Vojvodina“, koja pruža besplatnu psihološku podršku ženama izloženim nasilju.