You are currently viewing Otvoren konkurs za 10. Festival mini filma na temu „Moj prvi film“

Otvoren konkurs za 10. Festival mini filma na temu „Moj prvi film“

Sećate li se svog prvog filma? Ako još uvek nije nastao, ovo je prilika da uzmete kameru i ostavite autorski pečat, jer je tema 10. jubilarnog Festivala mini filma upravo „Moj prvi film“.
Konkurs za učešće traje do 13. decembra, a festivalsko veče održaće se 15. decembra. Jedini uslov je da film bude autorski i da traje do 3 minuta.

Lepe su uspomene prvi snimci koji se uglavnom čuvaju, ali ovo je prilika da se i autorski afirmišete i podelite zabeležene kadrove.

Najkreativnije čekaju i vredne nagrade: nagrada žirija je novogodišnje putovanje u evropsku metropolu, a nagrada publike i nagrada Fondacije 021 je GoPro kamera.

Istražite svoju arhivu, iskopajte kadrove iz naftalina i pošaljite svoje radove. Ukoliko do sada niste, uzmite kameru i izađite iz anonimnosti i ekranizujte svoje ideje.

Fondacija 021 poziva na učešće na Festivalu mini filma, koji u Novom Sadu organizuje već 10 godina. Filmovi koji ne budu izabrani za takmičarski deo programa, a ispunjavaju uslove konkursa, biće takođe prikazani. U takmičarsku selekciju biće odabrano 10 radova, koji će zatim biti postavljeni u celosti na internet, gde će publika moći da glasa.

Prihvataju se filmovi koji su snimani različitim uređajima (mobilni telefon, kamera, fotoaparat) i filmovi različitih žanrova i estetike.

Festival mini filma i ove godine dodeljuje posebnu Nagradu za film koji podstiče afirmaciju žena, a koju će dodeliti aktivistikinje Fondacije 021. Svi učesnici će biti gosti postfestivalske žurke – druženja uz filmsku muziku.

Kako poslati?

Svoje radove šaljite tako što ćete link filma koji ste prethodno postavili na svom youtube kanalu poslati na mejl adresu fmf@021.rs i nasloviti mejl „Ime Prezime – Prijava za 10. Festival mini filma“.

Prvi Festival mini filma održan je 23. oktobra 2007. godine u Radio kafeu. Na festivalu je učestvovalo 15 filmova različitih stilova i žanrova, među kojima su bili radovi eminentnih umetnika Želimira Žilnika, Nikole Džafa, Dragana Živančevića i Ivane Inđin, koji su svojim učešćem podržali Festival, ali i neafirmisanih autora.

Tadašnja tema festivala je bila: Novi Sad. Ona je i danas aktuelna, ali nije obavezujuća. Projekat promoviše i afirmiše savremeno umetničko stvaralaštvo u formi kratkog filma do tri minuta na društveno angažovane teme. Filmovi pokazuju, ukazuju i rasvetljavaju probleme koje imaju građanke i građani u društvu.