You are currently viewing Novosađanka najbolja stonoteniserka sa invaliditetom na svetu

Novosađanka najbolja stonoteniserka sa invaliditetom na svetu

Reprezentativka Srbije Borislava Perić-Ranković izabrana je za najbolju stonoteniserku sveta za 2015. godinu u kategoriji sportista sa invaliditetom. Na ceremoniji Svetske stonoteniske federacije u Lisabonu, naša Borislava je prvi put u istoriji srpskih paraolimpijaca i stonotenisera svečano proglašena za najuspešniju na planeti.

U konkurenciji su bile i stonoteniserka iz Brazila, ujedno u šampionka Latinske Amerike, Alesandra Bruna Kosta, kao i prvakinja Azije Jang Kijan, koja nastupa pod zastavom Kine. Bord stručnjaka odlučio da je Borislava ipak bez premca na planeti.

Svetska i evropska prvakinja, vicešampionka paraolimpijskih igara, vlasnica pregršt odličja, pehara, nagrada i priznanja, koja je već godinama u vrhu svetske rang liste, zaslužila je priznanje za anale. Nju su preporučili sjajni rezultati u godini na izmaku u kojoj je osvojila evropsko zlato u pojedinačnoj, srebro u ekipnoj konkurenciji i trijumfovala na čak tri Svetska kupa.

– Priželjkivala sam, nisam se previše nadala, ali su me ostavili bez teksta i zaista sam srećna što su prepoznali moje rezultate i uspehe u poslednjih nekoliko godina- rekla je Borislava u telefonskom razgovoru.

Uz Borislavu, članicu novosadskog kluba Spin, u Portugaliji su na svečanosti svetskih stonotenisera prisustvovali selektor reprezentacije Srbije Zlatko Kesler i njen trener u poslednjih pet godina Lazar Kurteš.