You are currently viewing Humanitarna akcija „Zajedno smo jače“ za novosadsko Svratište za decu

Humanitarna akcija „Zajedno smo jače“ za novosadsko Svratište za decu

U susret prvom danu škole, pokrenuta je humanitarna akcija u kojoj se apeluje na građane i građanke Novog Sada, sa posebnim naglaskom na uspešne novosadske preduzetnice, da pomognu da prvi školski dan bude lepši i deci iz Svratišta, koja redovno pohađaju školu.

Svi ljudi dobre volje mogu doneti stvari u prostorije Svratišta, svakog dana u periodu od 8 do 20h. Potrebne stvari su školski pribor, školski rančevi, odeća i obuća.

Za donacije u novcu, Fondacija 021 Novi Sad je namenila poseban tekući račun br. 340-000001100505282 (Svrha uplate: donacija za Svratište).Od prikupljenih novčanih sredstava će se po završetku akcije kupiti stvari u skladu sa potrebama dece iz Svratišta.

Akcija traje do 01. septembra.

Humanitarnu akciju pokrenula je poslovna konsultantkinja Indira Popadić u saradnji sa Fondacijom 021.

„Uspeh treba meriti količinom dobrote i ljubavi koju imamo u svojim srcima, koliko smo spremni pomoći ljudima kojima je trenutno teško.  Jedno od najlepših sećanja i uzbuđenja je baš prvi dan početka školske godine. Zamislite da nemate sredstava da opremite svoju decu, kako bi ste se osećali? Pokretanjem akcije „Zajedno smo jače“ prvenstveno želim da apelujem na više od 1000 preduzetnica sa kojima sarađujem, koje su uspešne poslovne žene, vlasnice biznisa, vlasnice Biznis Planera Uspešne Žene. Pozivam ih da se uključe u akciju i doniraju školski pribor, školske torbe, odeću, obuću za decu od 7 do 17 godina,“ kaže Indira Popadić, inicijatorka akcije i dodaje:

„Svaka od nas zna da ne smemo misliti samo na sebe, svoju decu i  svoju porodicu, to nije dovoljno. Moramo misliti i na društvo oko nas, na naše komšije i sugrađane. Tek kada pomognemo nekome – mi rastemo kao ljudi. Želja mi je da akciju “Zajedno smo jače” proširimo po celoj Srbiji, ali i regionu. Svojim delima, a ne samo rečima pokažimo koliko jesmo ili nismo uspešni, i nadam se da ćemo svojim primerom podstaći akcije i u drugim gradovima.“

Svratište za decu već devet godina za redom pruža podršku deci čiji su životi nažalost često obojeni radom na ulici.

„Naš cilj je da budemo podrška njihovim porodicama i da kroz naš program preveniramo rizike i smanjimo vreme provođenja na ulici. Na godišnjem nivou naše svratište ima oko 400 korisnika uzrasta od 5-19 godina. Ovog leta želja nam je da sakupimo pomoć za naše školarce koji su vredno radili i koje očekuje nova školska godina. Kako su naši korisnici egzistencijalno ugroženi svaka pomoć nam puno znači. Možemo da kažemo da smo ponosni što veliki broj naših korisnika uzrasta od 7-17 godina redovno pohađa školu. Pomoć nam je potrebna u vidu garderobe, obuće, pribora i rančeva za školu. Hajde da zajedno pomognemo da prvi dan škole bude pun radosti,“ kaže Ivana Perić, zaposlena u Svratištu.

Podsećamo da je Indira Popadić u saradnji sa Fondacijom 021 organizovala akciju za novogodišnje paketiće u decembru 2018 godine, kada je Svratištu donirana odeća, obuća, igračke, slatkiši, kao i veš mašina i školski pribor kupljeni od novčanih priloga.

Adresa Svratišta je Bulevar oslobođenja 39, a primer uplatnice imate na slici dole

primer uplatnice