You are currently viewing Humanitarna akcija 021 za pomoć mališanima u Beočinu

Humanitarna akcija 021 za pomoć mališanima u Beočinu

Novu školsku godinu će mnogi osnovci beočinske Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ dočekati bez obuće, odeće ili školskog pribora. Mnogi nemaju nijednu igračku.

U kontaktu sa roditeljima, građanima i zaposlenima u ovoj, jedinoj osnovnoj školi na području Beočina, Fondacija 021 i Radio 021 shvatili su da vrlo blizu nas najmlađi ne žive život, već preživljavaju. Njihovi roditelji, u borbi za preživljavanje, jedva „krpe kraj sa krajem“ i obezbeđuju hranu na stolu, ali su mališani primorani da se igraju u iscepanoj, staroj, prljavoj odeći, nemaju čime da zapišu gradivo na časovima, a dani im prolaze bez ijedne zanimacije jer igračke ne poseduju, kao druga deca.

OŠ „Jovan Grčić Milenko“ pohađa više od 1.000 učenika, a prema podacima koje poseduje škola, oko 30 odsto njih potiče iz porodica koje su korisnici socijalne pomoći. Većinu porodica o kojima je reč čine pripadnici romske nacionalnosti, već dovoljno ugrožene u Srbiji, koje nose i odgovornost za budućnost ovih mališana. Njihova budućnost je i naša budućnost.

U cilju da se mališanima olakša i ulepša početak školske godine, Fondacija 021 i Radio 021 organizuju humanitarnu akciju za pomoć svim učenicima ove škole kojima je pomoć potrebna. Akcija počinje danas, 25. avgusta.

Od danas, svi građani mogu da u naše prostorije (Miletićeva 45, centar Novog Sada) donesu pomoć u vidu garderobe, igračaka, školskog pribora, sredstava za higijenu i ostalih, upotrebljivih i očuvanih potrepština, koje ćemo po okončanju akcije uručiti mališanima u prostorijama škole, kao znak pažnje za početak školske godine.

Akcija traje do nedelje, 10. septembra. Stvari možete doneti u naše prostorije svakog dana od osam do 20 časova.

Pozivamo sve medije, kompanije, naše prijatelje i udruženja građana da se priključe akciji i pomognu nam da obradujemo na stotine mališana koji će naš aktivizam i solidarnost ceniti najviše na svetu. Ako imate garderobu koja je vašoj deci mala, patike koje deca ne planiraju da nose ili igračke koje im više nisu zanimljive – poklonite ih ovim osnovcima.

Naše malo za njih znači mnogo.

Fondacija 021 i Radio 021 obavestiće javnost o ishodu akcije. Uručenje će biti krajem septembra u školi, u sklopu događaja koji će organizovati zaposleni u OŠ „Jovan Grčić Milenko“.

Za sva pitanja i sugestije možete da pišete na gorica@021.rs.
Autor: Gorica Nikolin – gorica@021.rs