You are currently viewing Glasanje za najbolji film 8. Festivala mini filma

Glasanje za najbolji film 8. Festivala mini filma

Na konkurs 8. Festivala Mini Filma pristiglo je više od 40 filmova iz Srbije i regiona, od kojih je 32 filma zadovoljilo kriterijume da budu autorski filmovi i ne duži od tri minuta. Najveći broj filmova su napravili mladi ljudi, koji su u radovima podelili svoj pogled na svet, izazove i inspiracije.

Žiri u sastavu novinarskog tima Radio 021 i tima Fondacije 021 je pažljivo pregledao filmove i usmerio se ka njihovim tehničkim i umetničkim aspektima. Više od deset filmova je ostavilo pozitivan utisak, ipak tokom dugog i zahtevnog procesa odlučivanja žiri se držao utvrđene forme izbora deset filmova za uži krug. Izabrani filmovi se razlikuju po svojim sadržajima i estetikama – dokumentarni, animirani, promotivni, duhoviti filmovi, snimani mobilnmim telefonom, ali i profesionalnom opremom. To su sledeći filmovi (njihov redosled je nasumično dat):

White land (Bela zemlja)
Srpska kometa (Život je kao brzi voz)
Uspori za život
Povratak
Meko. Sivo.
Jedan od ovih ti je poslednji
Fruška gora
Just Life
Život nije crn i beo
Falling girl

Festivalsko veče 8. Festivala mini filma održaće se u subotu 6. decembra u 20 časova u Radio kafeu (Svetozara Miletića 45, Novi Sad). Tom prilikom, biće prikazani takmičarski filmovi i uručene nagrade za najbolji film odabran od strane žirija, film koji je osvojio najviše glasova publike i za film koji podstiče afirmaciju žena. Pored takmičarskog, Festivalsko veče će imati i revijalni deo u kom će biti prikazani svi pristigli filmovi.

Nagradu za najbolji film dodeliće žiri koji čine organizatorka Festivala o ljudskim pravima – VIVISECTfest Marija Gajicki, režiser Filip Markovinović i pobednik 6. Festivala mini filma Milan Inić. Fondacija 021, koja se zalaže za unapređenje društvenog položaja žena, dodeliće nagradu za film koji u najvećoj meri afirmiše žene.

Nagradu publike dodeljujete vi glasanjem za najbolji film. Glasanje počinje u sredu u 03. decembra u 08 časova i 8 minuta, a zatvara se 6. decembra u 19 časova. Možete glasati putem linka. Osim online glasanja publika Festivalske večeri će imati mogućnost da glasa za svoj favorit nakon takmičarskog dela programa.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na 8. Festivalu mini filma 6.decembra i uživate u sjajnim filmovima i postfestivalskoj svirci.

Festival mini filma je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Uprave za kulturu Grada Novog Sada i Ministarstva kulture Republike Srbije.