You are currently viewing Filip, dobitnik Nagrade publike 8. Festivala mini filma

Filip, dobitnik Nagrade publike 8. Festivala mini filma

Ne tako davno, ali dovoljno da Vas podsetimo, dogodio se 8. Festival mini filma na kojem je Nagradu publike osvojio film “JUST LIFE” Filipa Stankovića iz Valjeva.

Za sve one koji su bili znatiželjni da znaju više o autoru, delimo informacije do kojih smo došli postavljajući mu pitanja koja ste nam vi uputili.

Filp ima 22 godine i student je četvrte godine Filološkog fakulteta u Beogradu, na katedri – Bibliotekarstvo i informatika. Crtanjem i filmovima se bavi od malih ruku: “Tokom osnovne i srednje škole nacrtao sam dosta crteža i nekoliko stripova, a paralelno sam se bavio i kratkometražnim filmovima, koje sam pravio uglavnom oslanjajući se na sopstvene kreacije u pogledu scenarija, snimanja i montaža, uz glumačku pomoć nekolicine svojih drugara i sa «nula» budžeta.” rekao je Filip.

Svoje radove do sada nije slao na takmičenja, Festival mini filma mu je prvi, uz to uspešan pokušaj.

Filmom se trenutno bavi u slobodno vreme, jer je pretrpan obavezama na fakultetu. Kroz film izražava svoja raspoloženja, interesovanja i odnos prema životu. Nada se da će u budućnosti moći da se potpuno posveti ovome što ga zaista najviše zaokuplja i u čemu se oseća ispunjeno.

Svi izabrani filmovi koji su ušli u uži izbor za nagrade mu se dopadaju i od svakog je ponešto naučio.

Kad je u Valjevu vreme provodi kao većina njegovih angažovanih vršnjaka u kulturno-umetničkom društvu, plesnim klubovima, dramskim i likovnim radionicama. Kaže da „angažman mladih i njihov rad kroz Centar za kulturu Valjeva doprinosi kulturi grada i da je zato dao svoj doprinos kroz radionicu stripa“.

Bilo bi nam zanimljivo da vidimo kako bi Filip povezao bibliotekarstvo i film. Verujemo da bi prožimanjem ovih oblasti moglo da se dogodi nešto inovativno u njima!

9. Festival mini filma je za 10 meseci, počinjemo odbrojavanje, vreme je za prvi kadar!