You are currently viewing Fejsbuk grupa „Mame Novosađanke“ postaje udruženje građana

Fejsbuk grupa „Mame Novosađanke“ postaje udruženje građana

Fejsbuk grupa „Mame Novosađanke“, koja broji preko 6.300 članova i organizuje razne akcije za mame po gradu, postala je registrovano udruženje građana, koje će sada, kako navode, još jače krenuti sa organizovanjem akcija i događaja.

Grupa „Mame Novosađanke“ sada ima oko 6.300 članica i do sada je organizovala druženja majki sa decom, edukativne radionice na razne teme (predavanje iz prve pomoći za majke, radionica o ishrani i vežbama za lepu liniju, predavanje nutricioniste na temu pravilne ishrane dece, časovi samoodbrane za mame i sl.), Mamin bazar, kao i nekoliko humanitarnih akcija“, kaže za 021 Svetlana Bogićević, jedna od organizatorki grupe.
Ona je poručila da sada, kada imaju pravni okvir, planiraju da rade mnogo više i šire nego što su mogle do sad. „U planu nam je organizovanje edukacija za majke, na teme koje su njima potrebne, informisanje majki, obezbeđivanje velikog broja popusta, kako bismo olakšale život našim sugrađankama, podrška majkama u razvijanju svojih malih biznisa i mnogo drugih aktivnosti. Svakako ćemo aplicirati i za zvanične projekte na teme koje imaju veze sa našim ciljevima“, rekla je ona. (Gordana Ćosić)