You are currently viewing Društvo “Raspustilište” će tokom juna i jula organizovati seriju treninga u okviru Projekata Mladi i rodna ravnopravnost – Čemu služi (ta) rodna ravnopravnost.

Društvo “Raspustilište” će tokom juna i jula organizovati seriju treninga u okviru Projekata Mladi i rodna ravnopravnost – Čemu služi (ta) rodna ravnopravnost.

Projekat je namenjen učenicima i učenicama iz srednjih škola iz Novog Sada i okoline koji/e žele da steknu znanja o osnovama i značaju rodne ravnopravnosti, važnosti uključivanju rodne perspektive u svakodnevni život i eliminisanja rodnih stereotipa, i mogućnostima i obavezama lokalne samouprave po pitanju rodne ravnopravnosti, kao i da značaj rodne ravnopravnosti promovišu u svojoj školi kroz aktivnost koju sami odaberu.

 

Tokom treninga učesnici/e će steći sledeća znanja i veštine:
• Rodna ravnopravnost i njen značaj;
• Grad i rodna ravnopravnost;
• Javno zagovaranje i prezentovanje;
• Organizacija i promocija događaja.

Tokom celog projekta učesnici i učesnice će imati podršku mentorke u cilju sprovođenja aktivnosti koju su odabrali.
Treninzi će se realizovati u Radničkoj 20 u Novom Sadu, a prvi trening održaće se 13.06.2015. u 14 sati.

Prijave za učešće mogu se izvršiti na e-mail: raspustiliste@gmail.com, ili lično na adresi Radnička 20, Novi Sad, do 12.06.2015. Učešće na treninzima je besplatno, a broj mesta je ograničen. Svim polaznicima/cam će po završetku biti uručeni sertifikati.

Realizator i organizator projekta je Društvo “Raspustilište”, које se od 2006. godine kroz brojne projekte bavi i programima koji su namenjeni mladima od 15 do 30 godina. Projekat Mladi i rodna ravnopravnost – Čemu služi (ta) rodna ravnopravnost? finansijski je podržan od strane Pokrajinskog sekreterijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

U drugoj polovini avgusta održaće se tradicionalna manifestacija namenjena deci od 4 do 14 godina “32. LETNJE RASPUSTILIŠTE” – Manifestacija kulture i obrazovanja dece . Detaljan program i satnica manifestacije biće objavljena do 05.08. na sajtu raspustiliste.com, na facebook stranici Raspustilišta kao i u sredstvima javnog informisanja. I ove godine svi programi Manifestacije su besplatni za decu.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na 063-560-906 (Aleksandra Lukić).