You are currently viewing Dodeljene nagrade 8. Festivala mini filma

Dodeljene nagrade 8. Festivala mini filma

U subotu, 6. decembra u Radio kafeu je u pozitivnom i prijatnom raspoloženju zatvoren 8. Festival mini filma. Festivalsko veče je okupilo ljubitelje filmske umetnosti i same autore filmova, pružajući im mogućnost da u intimnoj atmosferi uživaju u filmovima na temu JUST LIFE, razmenjujući utiske o prikazanom i glasajući za svoje favorite. Nakon takmičarskog dela programa dodeljene su nagrade žirija, publike i Fondacije 021.

Nagradu za najbolji film od strane žirija i nagradu za film koji afirmiše žene Fondacije 021 je dobila Andrea Kovačević za film “Život nije crn i beo”. Članice Fondacije 021 su u filmu prepoznale aktivnu ulogu devojke koja menja svoje okruženje, daje podršku različitosti i svojim delovanjem čini svet lepšim mestom. U obrazloženju svoje odluke stručni žiri je naveo: “Ovaj film je mali podsetnik za svakog od nas da je život lepši kad nismo svi isti i da je lepota života u različitosti. Film “Život nije crn i beo” u svakom momentu donosi nešto novo, ima jasnu ideju koja se lepo razvija kroz ceo tok filma i nadasve zanimljivu vizuelnu realizaciju.”

Najveći broj glasova publike, tačnije 1396 glasova dobio je kratak animirani film “JUST LIFE” Filipa Stankovića. Pobedničke filmove možete da pogledate ovde.

Nakon dodele nagrada usledio je revijalni deo Festivala u kom su bili prikazani svi pristigli filmovi, te su posetioci mogli da uživaju u različitom predstavljanju teme JUST LIFE. Da veče bude potpuno pobrinuo se Nevas trio, koji je džez, pop i latino ritmovima zabavio goste i festivalsku atmosferu večeri produžio do kasno u noć.

Više od 40 kandidata iz Srbije i regiona, poslalo je ove godine svoje filmove. Nagrada žirija je novogodišnje putovanje u Milano pet dana, nagrada publike tablet uređaj Acer, dok je nagrada Fondacije 021 vaučer u Briko esu.
Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali na Festivalu i svojim filmovima, učešćem, glasanjem doprineli da festivalsko veče bude nezaboravno.

Festival mini filma je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Uprave za kulturu Grada Novog Sada i Ministarstva kulture Republike Srbije.