You are currently viewing Diskusija o roditeljstvu i preduzetništvu u četvrtak u Radio kafeu

Diskusija o roditeljstvu i preduzetništvu u četvrtak u Radio kafeu

Kakva prava imaju preduzetnice koje ostanu u drugom stanju, da li država zaista brine o budućim majkama i koliko su natalitet i preduzetništvo zaista spojivi u Srbiji, pitanja su koja će se u četvrtak, 30. avgusta naći pred govornicama i posetiocima Ženskog biznis kluba Fondacije 021.

 

Aktuelna zakonska regulativa, a naročito novi Zakon o finansijskoj podršci porodici s decom, definiše kakva prava na trudničke i porodiljske naknade imaju sve majke u Srbiji. Međutim, u posebnom položaju su preduzetnice tj. vlasnice sopstvenog biznisa, pred kojima su tokom trudnoće brojna pitanja u vezi sa budućnošću njihovog posla.

Da li imaju na koga da prebace svoj biznis? Da li su udate? Koliko zarađuju? Na koliku naknadu imaju pravo i da li je ta naknada dovoljna za život?

Naziv tribine: „Preduzetništvo i porodica – izazov za savremenu majku“
Govornice:

Jasmina Mihnjak, urednica roditeljskog portala „Bebac“
Gordana Plemić, predsednica nacionalnog udruženja „Roditelj“
Višnja Baćanović, sociološkinja, ekspertkinja na temu rodne ravnopravnosti
Sandra Kozomora Subotin, direktorka Agencije za poslovne usluge „Kozomora d.o.o.“, predsednica Udruženja za preventivne i zaštitne delatnosti Republike Srbije
Diana Milović, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova Autonomne pokrajine Vojvodine
Datum: 30. avgust
Vreme: 19 časova
Mesto: Radio kafe, Svetozara Miletića 45

Na diskusiju su pozvani svi zainteresovani građani i sve građanke, naročito preduzetnice, buduće i sadašnje majke. Dođite i podelite sa nama svoja iskustva i pitanja.

Podršku Ženskom biznis klubu pružili su:

Razvojni fond Vojvodine
Poljoprivredno gazdinstvo Trenkić iz Šida
Friški jazački sir
Vinarija KM
Fondacija 021 poziva Vas da ostanete nakon diskusije na upoznavanju i povezivanju, uz degustaciju vina, sireva i ukusnog čipsa od jabuka.

Autor: 021.rs