You are currently viewing 8. Festival mini filma

8. Festival mini filma

Pozivamo Vas na 8. Festival mini filma u okviru kog ćemo gledati filmove do 3 minuta na temu “JUST LIFE”, dodeliti nagrade najboljim ostvarenjima i uživati u postfestivalskoj svirci. Festivalsko veče održaće se u subotu 6. decembra, sa početkom u 20 časova u Radio kafeu (Svetozara Miletića 45).

Festival mini filma okuplja amaterske i profesionalne filmske autore, ljubitelje filma koji na zadatu temu odgovaraju video zapisom do tri minuta. Ovogodišnja tema Festivala je JUST LIFE. Just life je pružio mogućnost da se prikaže ono što je svakodnevno, prosečno i obično, kao i ono što čini posebno i intimno iskustvo za svakog od nas.

Na festivalskoj večeri će biti prikazani takmičarski filmovi i uručene nagrade za najbolji film odabran od strane žirija, film koji je osvojio najviše glasova publike i za film koji podstiče afirmaciju žena. Pored takmičarskog Festivalsko veče će imati i revijalni deo u kom će biti prikazani svi pristigli filmovi.

Nagradu za najbolji film dodeliće žiri koji čine Marija Gajicki, organizatorka Festivala o ljudskim pravima – VIVISECTfest, Filip Markovinović, režiser i Milan Inić, pobednik 6. Festivala mini filma. Fondacija 021, koja se zalaže za unapređenje društvenog položaja žena, dodeliće nagradu za film koji u najvećoj meri afirmiše žene.

Nagradu publike dodeljujete vi glasanjem za najbolji film. Više informacija o procesu glasanja objavićemo na sajtu Fondacije 021 i facebook stranici Festivala mini filma u sredu 3.decembra.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na 8. Festivalu mini filma 6.decembra i uživate u sjajnim filmovima i postfestivalskoj svirci.
Festival mini filma je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Uprave za kulturu Grada Novog Sada i Ministarstva kulture Republike Srbije.
Sva svoja pitanja i nedoumice možete razrešiti tako što ćete pisati na fmf@021.rs.