Evropa u mojim mislima

Projekat „Evropa u mojim mislima“ je multikulturalni događaj visokog umetničkog dometa i društvene angažovanosti, koji u centar postavlja umetnike/ce različitih nacionalnosti i njihova umetnička dela, čineći ih vidljivim u regionalnom i međunarodnom kontekstu,spajajući ih u organsku celinu.

Svaka nacija je shodno mogućnostima, u određenom periodu dala manji ili veći doprinos onome što se danas smatra evropskim kulturnim nasleđem. Prožimanjem nacionalnih kultura i njihovim međusobnim uticajem, nastao je opšti pojam – Evropski. To je „Evropa u mojim mislima“.

Stoga ideja projekta – Evropa u mojim mislima – je da se kulturni sadržaj visokog umetničkog dometa izmeste iz centara i prezentuju uslovno rečeno u ruralnim/seoskim/ perifernim multinacionalnim sredinama po vojvodini, kao jedinstven događaj. Ima za cilj da u manifestaciju uključi i lokalnu zajednicu sa sadržajem koje ona može da ponudi.

Predmet daljeg istraživanja može biti reakcija lokalnog stanovništva na ponuđene sadržaje a njih čine: Izložba slika vojvođanskih umetnika, pripadnika različitih nacionalnosti, koji su dosegli visok umetnički novo; Koncert muzičkih sastava koji izvode autorsku muziku baziranu na tradiciji klasike etna i džeza; Izložba/prezentacija rukotvorina ponuđenih od strane lokalne zajdnice.

 

Kultura ne razdvaja kultura povezuje – Očekujemo da će ova multikulturalna manifestacija ponuditi nova iskustva, ukazati na nove mogućnosti i doprineti da kroz dublje razumevanje lakse prihvatamo različitosti koje čine bogatstvo multikulturalne Vojvodine.

Održana izložba „Evropa u mojim mislima“ u Čurugu

Održana izložba „Evropa u mojim mislima“ u Čurugu

Izložba slika troje umetnika povezanih zajedničkom idejom „Evropa u mojim mislima“ održana je u Čurugu. Predstavljena... detaljnije
Čurug u subotu centar vojvođanske kulture i umetnosti

Čurug u subotu centar vojvođanske kulture i umetnosti

Čurug će u subotu, 12. septembra biti domaćin jedinstvene izložbe „Evropa u mojim mislima“ koja će... detaljnije

Comments are closed.